Mahonki ja espanjalaiset setriovet

Mahonki

Ehkä tunnetuin ylellisistä lehtipuista, mahonki on kuuluisa suorista ja tiukoista jyvistä, erillisestä punertavasta väristään ja ylellisen pehmeästä viimeistelystään. Mahonki voi todella tuottaa joitain vaikuttavimpia saatavilla olevia ovia, ja se on upea keskustelupala. Puu soveltuu laadukkaaseen käsityötaitoon, ja hyvin hoidettu mahonkihuonekalu voi kestää eliniän.

Espanjan setri

Yksi suosituimmista puulajeista käsityöläisten keskuudessa on espanjalainen setri, joka on luonnollisen kestävyytensä vuoksi paljon haluttu havupuu. Viljakuviot vaihtelevat suuresti, ja puulla on yleensä kullanpunainen sävy. Samanlainen kuin mahonki, espanjalainen setri on erinomainen ulko-ovien materiaali luonnollisen mätänemisen ja vedenkestävyyden ansiosta. Tämän vuoksi se on suosittu valinta räätälöityihin puuoviin kaupungeissa, joissa sateet ovat yleisiä.

Vastaa

Next post Vinkkejä lattiavalaisimien valitsemiseen